Bloggnorge.com // BONUSFAMILIEN – ett hus, en (bonus)mamma, en(bonus)pappa , 4 barn og lille <3 i magen
Start blogg

BONUSFAMILIEN – ett hus, en (bonus)mamma, en(bonus)pappa , 4 barn og lille <3 i magen

Vår hverdag full av mine og dine og snart vårt barn! Blandet med gleder, sorger, utfordringer og ikke minst kjærlighet, en dæsj humor og vår lidenskap for mat

Hva er en bonusfamilie ?

Kategori: Familie | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 23. januar , 2018 kl. 21:01

Jeg er Janne…. stemamma,  mamma og kone i bonusfamilien vår.. Tre roller der det normalt sett kanskje skulle vært to?  Eller… ? Sammensatte familier er mer og mer vanlig i vårt samfunn.. skilsmisseraten er høy og folk finner nye partnere som kanskje og har barn fra før, og vipps situsjonen er som hos oss.. vi har blitt en bonusfamilie. En litt mer komplisert familiesituasjon der vi har ekspartnere, med deres nye kjærester som kanskje også har barn fra før. Vi er en stor familie der vi blir vandt til å ta hensyn, både oss voksne og barna blir gode til det. Det må til rett og slett for å få det til å fungere, vi må bli mestere på samarbeid både innad i  familien og på tvers av familier.

Jeg så aldri mørkt på situasjonen, det ble da ingen problem… JEG skulle klare det lett som en plett, gikk inn i rollen som bonusmamma med veldig positiv innstilling, og tenkte at dette blir overhodet ingen problem for meg og oss. Men så er det er gjerne mer utfordrende enn man tror, ikke spesielt for oss, men generelt for sammensatte familier som oss. Det er fire barn involvert, fire barn som ikke har valgt dette livet. Vi har valgt for de at de nå tilhører en ny familie med en ny voksenperson de skal forholde seg til og dele forelderen sin med , og nye søsken. Vi har lett for å se for oss dette med mine og dine barn sammen som en «big happy family» , og da kan fallhøyden være stor. for vår del har dette gått greit. Barna har aksepetert situasjonen og barna har blitt glade i hverandre, de er vel som søsken flest, krangler, bryr seg om hverandre, ler og noen ganger er de lei av hverandre… helt naturlig tenker jeg :)

Det tok sin tid før man fant sine roller hos oss, hvordan skal jeg være som bonusmamma? Hva er rollen min med barna som nå er i livet mitt? Hvilke forventninger har vi voksne til hverandre som bonusmamma og bonuspappa? Mange sånne tanker jeg ikke hadde tenkt på før. Men viktigst av alt er at familien vår er full av kjærlighet, og med det kommer vi langt! Kjærlighet og at vi voksne er flinke til å snakke sammen og ikke legge skjul på det man synes er vanskelig. Det er viktig og finne ut av ting sammen og lytte til og respektere hverandre. Det er vi voksne som er limet i familien og som skal lage en god og trygg grunnmur i denne nye situasjonen. Klarer man å bygge opp gode relasjoner og en god grunnmur med kjærlighet i bunn, er det noe som sprer seg i hele familien.

Jeg har en mann som er god på dette, han er en god pappa, en god bonuspappa og en fantastisk ektemann og sammen er vi ett godt team, rustet for å møte gleder og utfordringer, og det tror jeg barna merker. Og tenk i August venter vi ett felles barn, enda ett bindemiddel i familien som er søsken til alle barna.. Vi gleder oss hele gjengen <3  Følg oss gjerne på reisen vår fremover!

Lille <3 for noen uker siden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.