Bloggnorge.com // BONUSFAMILIEN – ett hus, en (bonus)mamma, en(bonus)pappa , 4 barn og lille <3 i magen
Start blogg

BONUSFAMILIEN – ett hus, en (bonus)mamma, en(bonus)pappa , 4 barn og lille <3 i magen

Vår hverdag full av mine og dine og snart vårt barn! Blandet med gleder, sorger, utfordringer og ikke minst kjærlighet, en dæsj humor og vår lidenskap for mat

Ultralyd idag!!

Kategori: Graviditet | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 13. mars , 2018 kl. 20:16

Idag har vi sett den lille jenta vår igjen <3

Klokken 11 idag hadde vi time på St.Olavs hospital for den ordinære ultralydundersøkelsen, alltid en utrolig opplevelse å se den lille babyen vår som vokser og lever i magen min, like facinerende hver eneste gang. Kunne sett på henne hele dagen. Vi var der også veldig lenge fordi når vi først kom lå hun med ryggen imot navken min og det var ikke enkelt for jordmor å se hjertet hennes. Mye annet fikk vi gått igjennom men noe av det viktigste er jo tross alt hjertet. Det betydde at vi fikk gå en tur, spise litt lunsj og håpe på at hun hadde snudd på seg når vi kom tilbake. Så føler vi fikk en bonustime idag :) Jordmor tok seg godt tid og var veldig flink til å forklare og svare på spørsmål. Alt anatomisk ser supert ut med jenta vår <3 For det var en jente nå også, var litt spent på det fordi både mormor og gammeltante har begynt å strikke i jentefarger etter vi fikk pekepinn på kjønn i uke 15, tenk hvis de plutselig sa det var en gutt idag liksom.. Haha! Heldigvis mener de fortsatt det er en jente inni der som ser ut til å ha det godt der inne i magen min :)

en liten fot <3

Hodet til jenta vår

 

Jeg har fortsatt placenta previa totalis, det vil si at morkaken stenger hele mormunnen totalt og jeg blir fulgt opp ekstra fremover siden de ser på situasjonen som ett risikosvangerskap. Morkaken kan i teorien trekke seg opp slik at jeg kan føde vaginalt men etter at to jordmødre så på plasseringen, ville de at jeg skulle forbrede meg mentalt på at dette mest sansynligvis ender med ett keisersnitt i uke 38. Jeg har født to barn vaginalt før så føler ikke jeg går glipp av fødselsopplevelsen egentlig. Jeg er bare glad barnet er friskt og at alt går fint fremover, så jeg ser ikke på keisersnitt som noe nederlag.

Placenta Previa ( Forliggende morkake )

Dette er en tilstand hvor morkaken (placenta) helt eller delvis dekker den indre åpningen (indre mormunn) i livmoren, det vil si den veien barnet skal ut under fødselen. Dette kalles forliggende morkake.

Typiske symptomer ved forliggende morkake er plutselige blødninger fra skjeden, uten smerter eller sammentrekning av livmoren. Tendensen til blødninger vil øke jo nærmere du kommer termin. Dette skyldes at livmorens nederste del da utvider seg.

Forliggende morkake gir ingen symptomer eller plager hos den gravide før det eventuelt kommer en blødning fra skjeden. Mange tilfeller av forliggende morkake oppdages derfor tilfeldig ved rutine ultralydundersøkelse i uke 18-20, eventuelt ved ultralydundersøkelser senere i svangerskapet.

Blødning fra en forliggende morkake oppstår typisk i andre eller tredje trimester, og blødningen er som regel ikke ledsaget av smerter eller rier. En gravid kvinne som blør i siste del av svangerskapet, anbefales å ta kontakt med lege eller sykehus straks. Det er viktig å avklare årsaken til en slik blødning.

Hos gravide som har fått påvist forliggende morkake ved rutineundersøkelsen i 18.-20. uke, er det nødvendig med gjentatte undersøkelser for å se om morkaken trekker seg oppover, eller om den forblir forliggende.

(Kilde: NHI.no)

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.