Bloggnorge.com // BONUSFAMILIEN – ett hus, en (bonus)mamma, en(bonus)pappa , 4 barn og lille <3 i magen
Start blogg

BONUSFAMILIEN – ett hus, en (bonus)mamma, en(bonus)pappa , 4 barn og lille <3 i magen

Vår hverdag full av mine og dine og snart vårt barn! Blandet med gleder, sorger, utfordringer og ikke minst kjærlighet, en dæsj humor og vår lidenskap for mat

Idag og imorgen er det byttedag…

Kategori: Familie | 0 kommentarer » - Skrevet onsdag 4. april , 2018 kl. 18:53

Byttedag igjen… Dagene da barna her i huset bytter hjem. Nå har de vært hjemme til oss ganske lenge pga påsken og samværsuker på begge kanter så denne gangen er det ekstra tomt når de drar. De tar med seg litt av sjela i huset når de drar på en måte. Alt blir så utrolig stille…

Barna våre har to rom, to senger, to sett med leker, klær osv… Det vi prøver på er at de ikke skal ha to sett med regler, men uansett… noen ulikheter blir det nok uansett. Selv om mye forskning sier at barn med delt omsorg klarer seg best og føler på minst stress når samlivsbrudd er ett faktum, skal vi ikke idyllisere det å ha to hjem. En skilsmisse går desverre mest utover barna i familien.. Men jeg ser også at våre barn takler det fint, at de klarer seg godt. Jeg har hatt mange samtaler med barna om dette og de vil ikke ha det anderledes akkurat nå. Akkurat nå er det sånn de trives best med å ha det, selv om de noen ganger sier de synes det er trist å ta farvel for en uke. Jeg tror ikke barn har vondt av å bo 50 / 50. det viktige da er å samarbeide godt om barnas beste, så må man snakke med barna underveis om hvordan de har det og forsøke å innrette oss til barnas ønsker underveis. Jeg vil ha barna og deres ønsker i absolutt fokus, så må jeg som mor kanskje innrette meg etter de, og heve det over mine behov og ønsker akkurat iforhold til hvordan de ønsker at sitt liv og sin bosituasjon skal være. Det er også viktig for meg at barna synes begge hjem er hjemme, og at de føler det begge steder.

Linken under er en liten kortfilm som er ett godt utgangspunkt om du vil snakke med barnet ditt om det med to hjem, byttedag og følelser rundt det. Den viste jeg for barna i huset i påsken.

https://tv.nrk.no/program/koif75001515/byttedagen

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.