Bloggnorge.com // BONUSFAMILIEN – ett hus, en (bonus)mamma, en(bonus)pappa , 4 barn og lille <3 i magen
Start blogg

BONUSFAMILIEN – ett hus, en (bonus)mamma, en(bonus)pappa , 4 barn og lille <3 i magen

Vår hverdag full av mine og dine og snart vårt barn! Blandet med gleder, sorger, utfordringer og ikke minst kjærlighet, en dæsj humor og vår lidenskap for mat

Babybump og update uke 18

Kategori: Graviditet | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 1. mars , 2018 kl. 12:13

Nå begynner magen å vise sin ankomst

vi er nå snart halvveis i svangerskapet og jeg må si jeg er overrasket over hvor fort tiden har gått til nå. Måtte det fortsette sånn! Om 13 dager skal vi på ordinær ultralyd, det blir spennende. Tenker at nå er det snart vår, så kommer sommer’n og baby! Tenker litt på ferien… Føler vi må dra en liten tur med de største barna om formen tilsier det. Om det blir som sist svangerskap så kan babyen komme 2 1/2 uke før og da er vi i siste uka i juli.. Så blir ikke store turen i år. Kan evt ta en tur i høst isteden evt, og kose oss masse hjemme i sommer håpe på en fin sommer værmessig og ta dagsturer.. Vi får se :)

Bilde fra sent uke 17.. Har nok ikke vokst mye etter dette. Men som dere ser er det en liten bump der nå.  Har forresten lagt på meg 10 kg til nå. Håper ikke det blir mer enn 5 kg til innen august :-)

Det er mer liv i magen nå, pappa’n gleder seg til han kjenner det også. Går ikke lenge før det skjer nå tenker jeg. Hun vokser jo i rekordfart for tiden og denne uken er hun 18 cm lang.

Vet ikke om det helt har gått opp for meg enda at jeg faktisk er gravid. Må liksom kjenne litt på magen og se meg i speilet flere ganger om dagen. Føles så uvirkelig at vi har en baby i armene våre om noen måneder… Både utrolig koselig og litt skummelt å tenke på.

Fosteret er nå seksten uker gammelt. Det veier ca. 220 gram og er ca. 18 cm fra rumpe til isse. Øyne har plassert seg der de skal være, og man kan se at ørene stikker litt ut fra hodet. Immunsystemet lager antistoffer, og er nå i full funksjon. Tarmen fylles av avfallstoffer, døde celler og fordøyelsesvæsker. Dette kalles mekonium (barnebek) og utgjør barnets første avføring.

Fingertupper og tær tar sin særegne form. Nervene i hjernen utvikles og setter fosteret i stand til å vri på seg, snu seg, sprelle, sparke og slå. Fosteret er nå sterkt nok til at du vil kjenne det godt om det sparker.
Permanente tenner vokser bak de 20 melketennene i gommen. Fosteret kan ennå ikke puste av seg selv, men det utvikles stadig funksjonelle bronkioler (brokiegrener), som har evnen til å overføre oksygen.
Fosteret vokser mer og mer, og kan gjespe og lage ulike ansiktsuttrykk. Det kan til og med hikke, og denne hikkingen kan kjennes som små dunk under hele svangerskapet.
Fosteret veier nå ti prosent av den endelige kroppsvekten ved fødsel, og er halvparten så langt som det skal være når det kommer til verden.

kilde: plusstid.no

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.